Carregant Esdeveniments

GRAN VOLTA AL COSTABONA: tota la informació, AQUÍ.

 

 

LA MARXA DEL PARC

La Marxa de les Capçaleres del Ter i del Freser és una activitat de descoberta organitzada pels 4 refugis del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser (Corral BlancComa de VacaUlldeter i Els Estudis) en el marc de les iniciatives del Club Esportiu de Muntanya de la Vall de Camprodon. La idea original és realitzar el recorregut entre els 4 refugis (45km, 2.375m+) en una travessa de dos dies, amb pernocta a Coma de Vaca o a Ulldeter. Està enfocada a un públic amant de la natura i amb ganes de descobrir els valors del Parc, alhora que amb experiència en travesses per alta muntanya.

Ruta clàssica. La travessa s’inicia al refugi Corral Blanc (Planoles) i finalitza al refugi Els Estudis (Espinavell) passant per Coma de Vaca i Ulldeter. Es tracta d’un traçat lineal, fet que requereix de transport entre el punt de sortida i el d’arribada. Us proposem de deixar el cotxe a Espinavell i us portarem a Planoles. D’aquesta manera, quan acabareu la Marxa, trobareu el cotxe.

La marxa s’inicia al Refugi Corral Blanc de Planoles. Des d’allí segueix cap a Queralbs i puja per les Gorges del Freser fins al Refugi de Coma de Vaca. Seguint amunt, arriba fins al naixement del riu Ter i baixa cap al Refugi d’Ulldeter. El darrer tram enfila cap a la Portella de Morens i travessa el Pla de Camp Magre per arribar a Roca Colom, des d’on davalla cap a la Serra de Finestrols fins a Coll Pregon. Finalment, baixa a Espinavell, al Refugi Els Estudis, on finalitza.

Track de la ruta clàssica: Marxa del Parc Natural-clàssica

Perfil de la ruta clàssica:

Si voleu fer aquesta travessa amb la nostra ajuda, us podem facilitar:

 • Mapa Alpina de la ruta
 • Bossa estanca per al mapa
 • Samarreta de finisher
 • Assegurança, si us en cal
 • Transport fins al punt de sortida

Poseu-vos en contacte amb nosaltres per aclarir qualsevol dubte o per demanar més informació:

 • marxadelparc@gmail.com
 • 666 577 447 (Eva)

 

Nova ruta 2020. A causa de la crisi sanitària generada per la COVID19, enguany hem modificat el traçat de la ruta en organitzar la convocatòria guiada. Per tal de facilitar la gestió d’aquesta edició, hem ideat un nou traçat circular i hem reduït la mida dels grups. Després de pensar-hi, ens ha semblat tan bonic que no descartem repetir-lo en altres edicions!

Us la proposem com a activitat autoguiada per la seva gran bellesa.

 

 

 

 

Recorregut:

Arribem a Queralbs ben aviat per pujar en cremallera fins a Núria. Començarem a caminar pujant al Coll d’Eina i seguirem la carena pels pics d’Eina, Noufonts, Noucreus, Fossa del Gegant i Tirapits per acabar baixant als Aigols Podrits. Aquí el traçat dependrà de si hem triat de dormir a Ulldeter (opció 2) o bé a Coma de Vaca (opció 1).

L’endemà totes dues opcions ens duran al cim del Balandrau per descobrir tots els racons del Parc Natural des d’un punt de vista privilegiat. El traçat 2 hi arriba des de Coll de la Marrana, passant pel Coll de la Coma de l’Orri i el Puig de les Borregues i després per la Serra del Catllar i Tres Pics. El traçat 1 puja des del refugi de Coma de Vaca al Coll de Tres Pics. Després descendirem per les Gorges del Freser, sota les Roques de Totlomón, fins a Queralbs.

 

Marxa del Parc – TRACK OPCIÓ 1

PERFIL DEL TRAÇAT 1 (Coma de Vaca):

Traçat 1: 32,5 km i 2.275 m desnivell

 

 

Marxa del Parc – TRACK OPCIÓ 2

PERFIL DEL TRAÇAT 2 (Ulldeter):

Traçat 2: 35,75 km i 2.525 m desnivell

 

 • Cal que feu la vostra reserva per a dormir dissabte directament amb el refugi triat. Assegureu-vos de demanar el pícnic per a diumenge si no penseu dur el menjar dels dos dies a coll.
 • MATERIAL. Tothom hauria de dur un equipament bàsic: calçat adequat per a una marxa de 35km i mitjons de qualitat, motxilla, sistema d’hidratació, paravent, guants, buff, gorra per al sol i jaqueta d’abric, manta tèrmica, frontal o llanterna amb bateries suficients, previsió d’aliments per a la primera jornada i també per a la segona, ganyips, farmaciola (crema solar, tiretes / compeed, vena elàstica, antisèptic), telèfon mòbil i carregador.
 • Per dormir al refugi, penseu a agafar sac de dormir i xancles de descans, així com tovallola. Enguany els refugis no proveeixen ni coixí, ni llençols, ni mantes, ni croks.

Poseu-vos en contacte amb nosaltres per aclarir qualsevol dubte o per demanar més informació:

 • marxadelparc@gmail.com
 • 666 577 447 (Eva)