Cercar un altre circuit

Gran Volta al Costabona


DISTÀNCIA: 31,06km
DESNIVELL: 2.213m
MUNICIPIS: Molló, Setcases, Prats de Molló

ACCÉS: punt de sortida davant del refugi Els Estudis, a Espinavell. Aparcament a la mateixa plaça.

UTM punt sortida: X450520.27 Y4691847.75


Aquest circuit és el mateix que els refugis Els Estudis (Espinavell) i Les Conques (Prats de Molló) promouen per facilitar la descoberta dels territoris del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser i la Reserva Natural de Prats de Molló tot fent senderisme. La peculiaritat d’aquest recorregut és la increïble varietat de paisatges i ecosistemes que es travessen.

La ruta surt d’Espinavell tot baixant cap a Les Planes i agafant la pista en direcció a Setcases. A Plana Joliva surt pel marge dret i enfila cap al Camí de Siern, que el durà al Pla del Turon per enllaçar amb el camí de carena de la Serra de Finestrol que arriba fins al cim de Costabona. Aquest tram té un desnivell important, ja que es passa de 1.200m a més de 2.400m en una sola tirada. Des de Costabona, baixa cap al naixement del Tec i volta la Coma per anar fins a la Portella de Rojà. Allí, emprèn camí de Canigó fins que a la meitat de les Esquerdes es despenja pel Ras del Garber cap al Pla de les Eugues i Coll Baix, just sobre el Refugi de les Conques. Tornant a Coll Baix després d’una pausa, el camí retorna per boscos i rius, passant per la Cabanya de l’Ullat i el Coll de l’Ullat, la Jça de êrafeu i la pista des de la que torna cap a la fageda que mena a Coll de Siern. Arriba a Espinavell pel camí clàssic de carena i Coll Pregon.

Dades tècniques


Exposició física Exposició física:
Alta muntanya  Alta muntanya:
Afectació per vent  Afectació per vent:
Punts d'aigua  Punts d’aigua:
Calendari de neu
Calendari de neu: molt afectat; consultar l’estat del traçat a partir de desembre fins a l’abril
Tipus de terreny / especificacions tècniques: prat, corriol i pista.
Marques al recorregut: marques de GR (vermell i blanc), Tour del Vallespir i estaques amb pintura groga
Material recomanat: buf, guants, paravents, manta tèrmica, bastons, aigua
Existència de fil elèctric i manetes: fil elèctric i manetes en part del recorregut. Obriu i torneu a tancar.

• El nivell d'aquest circuit s'ha determinat en condicions meteorològiques i estat del terreny òptims.

• El nivell del circuit s'ha fixat realitzant-lo en el sentit indicat. Modificar el sentit pot significar un canvi en el nivell de dificultat.

• La Vall de Camprodon és un territori de muntanya amb molta activitat ramadera. Si us plau, sigueu respectuosos amb l'entorn i amb el bestiar. Esteu planificant el vostre lleure en propietats públiques i privades que allotgen activitats econòmiques quotidianes. Feu possible que les dues siguin compatibles!


Els isards opinen