Cercar un altre circuit

Costabona


DISTÀNCIA: 14,59km
DESNIVELL: 1.170m
MUNICIPIS: Molló, Prats de Molló, Setcases

ACCÉS: punt de sortida a Collada Fonda, al pas canadenc que hi ha al punt més alt de la pista que uneix Espinavell amb Setcases

UTM punt sortida: X446031.82 Y4694139.53


El punt d’inici del circuit és a la Collada Fonda. Des d’allà, planeja per la falda est del Costabona cap al Pla dels Oms i Coll de Siern. Arribat aquí, inicia el descens cap a la vessant francesa, acolorida per una bellíssima fageda. Quan arriba a la pista, trenca a mà esquerra i la segueix fins a la Jaça de Perafeu on, després de travessar un tancat per al bestiar, es converteix en un corriol que va fins al Coll de l’Ullat. D’allà, emprèn l’ascensió per la Serra de l’Ullat tot seguint les marques grogues que porten a la Barraca de la Coma del Tec i cap a Coll de Pal. Des del coll, el circuit fa l’ascensió al Costabona i baixa, finalment, de dret cap a la collada d’on ha sortit.

Mapa variant


30V1. E, cas que hi hagi boira en arribar a Coll de Pal, suggerim evitar l'ascensió a Costabona i baixar pel camí que passa per la Font de Fra Joan. Aquesta variant inclou un punt d'aigua en aquesta font.

Descarrega track

Mapa variant 2


Aquesta segona variant incorpora pujades verticals, assolint el cim de Costabona per la Serra de l'Ullat.

Descarrega track

Dades tècniques


Exposició física Exposició física:
Alta muntanya  Alta muntanya:
Afectació per vent  Afectació per vent:
Punts d'aigua  Punts d’aigua: no
Calendari de neu
Calendari de neu: afectat; consultar l’estat del traçat a partir de desembre fins a l’abril
Tipus de terreny / especificacions tècniques: prat, corriol i pista en menor quantitat; baixades tècniques
Marques al recorregut: GR (vermell i blanc) a la carena. La baixada per la fageda, marques blanques als arbres. Des del Coll de l'Ullat fins al descens de Costabona, estques amb marca groga. Després, GR fins a Collada Fonda.
Material recomanat: buf, guants, paravents, manta tèrmica, bastons; aigua
Existència de fil elèctric i manetes: fil elèctric i manetes en part del recorregut. Obriu i torneu a tancar. Si trobeu fil elèctric sense manetes per obrir, passeu amb cura sense tocar-lo.

• El nivell d'aquest circuit s'ha determinat en condicions meteorològiques i estat del terreny òptims.

• El nivell del circuit s'ha fixat realitzant-lo en el sentit indicat. Modificar el sentit pot significar un canvi en el nivell de dificultat.

• La Vall de Camprodon és un territori de muntanya amb molta activitat ramadera. Si us plau, sigueu respectuosos amb l'entorn i amb el bestiar. Esteu planificant el vostre lleure en propietats públiques i privades que allotgen activitats econòmiques quotidianes. Feu possible que les dues siguin compatibles!


Els isards opinen