Cercar un altre circuit

Coll d’Ares – Collada de Prats


DISTÀNCIA: 7,56km / VARIANT 10v: 11,59km
DESNIVELL: 354m / VARIANT 10v: 565m
MUNICIPIS: Molló

ACCÉS: punt de sortida a Coll d’Ares mateix, fins on s’accedeix en cotxe. Arribant al coll des de Molló, l’inici del recorregut neix a mà esquerra, ben senyalitzat. Aparcament a les dues bandes de la carretera.

UTM punt sortida: X455232.09 Y4690676.9


Aquest itinerari recorre la carena des d’una zona de grans vistes propera al Coll d’Ares. Pel relatiu desnivell que presenta, l’assoliment de cota és molt significatiu i el paisatge de què es gaudeix, fantàstic.

D’entrada travessa una part de bosc per evitar el primer puig, però després fa el camí de carena fins a mig recorregut. Des d’aquest tram, queda a la nostra dreta l’imponent Massís del Ganigó i, al davant els principals pics del Pirineu Oriental (Costabona, Roca Colo, Gra de Fajol, Bastiments, Infern, Balandrau, etc…). El recorregut arriba a Collada de Prats, una mena de cruïlla de camins molt ben senyalitzada. Aquí gira gairebé en rodó cap a l’esquerra per retornar per la pista de les Terrelleres, que se segueix fins al primer revolt pronunciat, on tira recte per un camí que ens torna a dur a la carena per així recuperar el traçat d’anada i, sobre les nostres passes, arribar al punt de sortida.

Mapa variant


10V1. Per donar possibilitat d’allargar recorregut i gaudir de més paisatge, s’estableix com a variant una prolongació des de la Collada de Prats fins a la Torre del Mir i retorn per les Basses de Puigsec fins a la mateixa collada.

Descarrega track

Dades tècniques


Exposició física Exposició física: no
Alta muntanya  Alta muntanya: no
Afectació per vent  Afectació per vent:
Punts d'aigua  Punts d’aigua: no
Calendari de neu
Calendari de neu: consultar l’estat del traçat a partir de desembre fins a l’abril
Tipus de terreny / especificacions tècniques: prat i corriol, sense dificultat
Marques al recorregut: gairebé tot aquest tram està marcat per a BTT i amb marques del Tour del Vallespir (groc i vermell). S’indica el punt d’inici, la unió amb la variant (punt mig) i la sortida de la pista de tornada amb el senyal propi del circuit.
Material recomanat: buf, guants i paravent a partir de finals d’octubre i mentre les temperatures siguin relativament baixes.
Existència de fil elèctric i manetes: només començar, trobareu fil elèctric per al bestiar. Obriu i torneu a tancar la maneta. Si n’hi hagués més, feu la mateixa acció.

• El nivell d'aquest circuit s'ha determinat en condicions meteorològiques i estat del terreny òptims.

• El nivell del circuit s'ha fixat realitzant-lo en el sentit indicat. Modificar el sentit pot significar un canvi en el nivell de dificultat.

• La Vall de Camprodon és un territori de muntanya amb molta activitat ramadera. Si us plau, sigueu respectuosos amb l'entorn i amb el bestiar. Esteu planificant el vostre lleure en propietats públiques i privades que allotgen activitats econòmiques quotidianes. Feu possible que les dues siguin compatibles!


Els isards opinen